lauantai 29. toukokuuta 2010

Pet-show, Nivala

Niinpä minä, Kata, Karo, pupupariskunta sekä kaksi marsukaverusta lähdimme eräänä sateisena aamuna kuuden aikaan kohti takapajulaa nimeltä Nivala autolla, jonka lämmitys ei toiminut. Unta oli edelliseltä kahdelta yöltä kertynyt yhteensä 8 tuntia, kanit viimeistelty samaisena aamuna silmät ristissä ja villasukkia olis kylmässä autossa tarvinnut, mutta se ei silti reissua pilannut. Oli ihan hulvattoman hauskaa ja Nivala oli kuin 90-luvun alun suomalaisesta tv-sarjasta urheiluhalleineen! :__D

Kiitos siis korvaamattomasta seurasta Katalle ja Karolle - ilman teitä reissu ei olis ollut mitään!

Kanit eivät tällä kertaa pärjänneet kummoisesti. Alpo on alkanut vaihtaa turkkia uudelleen (helteiden myötä ehkä?!) ja pölisi tuhottomasti. Pisteitä siis vain 90p. Molemmat puput käyttäytyivät kuin pässinpäät ja käsiteltävyys pudotti molempien pisteitä.

Minä ja Alpo keskustellaan selällään olosta :-)

Vilttitossu joutui tyytymään 88 pisteeseen! Olen tästä vähän tuohtunut, koska tuomari oli mielestäni puolueellinen eikä arvostelu pitänyt paikkaansa. Esimerkiksi tuomarin mainitsemia huopaumia turkista en löytänyt kyllä ainuttakaan ja pupu oli turkiltaan muutenkin todella hyvässä kunnossa, mutta pisteet väittivät jotain aivan muuta. Aikaisemmin Vilttitossu on aina saanut kunniaa turkinlaadusta... Tuomari arvosteli kanin hieman haluttomasti, selkeästi panosti rotukanien (tai kanien, joista itse piti enemmän) arvosteluun, mutta tietenkin tässä on kyse tuomarin mieltymyksistä, enkä voi tietenkään syyttää varsinaisesti huonosta arvostelusta ketään. Mielestäni pupu on kuitenkin paremmassa kunnossa kuin arvostelu antoi ymmärtää ja se olisi tuomarin pitänyt nähdä :-)

Katan marsut puolestaan pötkivät pitkälle ja naku-Surku oli PPM3! Onneksi olkoon! :-)

Huippu reissu siis oli kaikesta huolimatta. Alpon turkin vuoksi siirsin kanit takaisin sisätiloihin asumaan, jossa lämpötilan vaihtelut eivät ole yhtä huomattavia ja kani saisi rauhassa vaihtaa turkkinsa sekä liikkumatilaa on enemmän. Eli kanit asuvat tätä nykyä piharakennuksen vessassa :-D Siellä saavat olla vapaana koko ajan. Metrinen häkki toimii "suojapaikkana" vessan nurkassa. Kun olen itse kotona, vessan ovi on auki ja puput pääsevät jaloittelemaan myös huoneeni puolelle.

Koska molempien kanien pitäisi hieman kiinteytyä, olen ottanut uuden "ruokintaohjelman" käyttöön. Tällä mennään, että Alpo olisi ensinäyttelyssä sen 1900g ja Vilttitossukin voisi vaihtaa hieman läskiä lihakseksi:
  • tarjolla jatkuvasti heinää, vettä sekä oksia pureskeltavaksi
  • aamulla tuoreruokaa (tomaatti, kurkku, porkkana, salaatti, omena jne.)
  • illalla 1 rkl Lottie-pellettiä per korvapari
  • käsitellessä saavat jotain erikoisherkkua, jotta tilanne olis mieluisempi eli herkkunapit, näkkäri, kuivatut hedelmät jne.

Vilttitossu arvostelupöydällä. Uljas musta, joka on mulle aina sadan pisteen pupu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti