lauantai 20. maaliskuuta 2010

OSJH:n näyttelyssä & karvanlähtö-ongelma

Palailtiin juuri Vilttitossun kanssa Oulun kani- ja jyrsijänäyttelystä voipuneina ja väsyneinä. Kaikki meni kaikin puolin hyvin ja ennen kaikkea hyvässä seurassa kera Katan ja neljän marsun sekä Karon ja Alma-kanin! Näyttely taaplattiin siis yhden kanin voimin.

Vilttitossu pärjäsi hienosti pet-luokassa tuloksenaan 92 pistettä (aikaisemmilla kerroilla 92p. sekä 93p. - eli tasaisella menestyksellä mennään). Vilttitossu yllätti hienolla käytöksellään. Yleensä kani on ollut ihan mahdoton käsitellä ja miinusta on rapissut siitä, mutta tällä kertaa pupu käyttäytyi todella rauhallisesti ja otti melkein täydet pisteet käsiteltävyydestä. Kynsienleikkuussa olisi ollut varaa (omistajan moka ;)) ja yleiskunnosta putosi pari pistettä takapainoisuuden takia - tarvisi siis lisää massaa eteen. Kaivuulaatikko menee harkintaan!

Alma-kani otti KUMA:n yleiskunnosta ja 91pistettä. Katan marsut pärjäsivät myös hienosti saaden eri kunniamainintoja sekä hyvät kokonaispisteet.

Alpo jäi kotirannalle pitämään vahtia (upouuteen häkkiin itse asiassa, zooplussasta tilasin ja saapui muutama päivä sitten - suosittelen kyllä kyseistä nettikauppaa, edullinen ja häkki tuli kotiovelle asti!), koska kanin karvanlähtö on mieletöntä. Alpo on siis tällä hetkellä puolikalju ja karvaa on kaikki paikat täynnä... Pellavansiementä saa säännöllisesti ruoan sekaan ja mietin tässä helokkiöljyä sekä mahdollisesti papaijapuristetta, että näyttäis joku päivä taas kanilta eikä tukehtuisi omiin karvoihinsa. Ehkä näillä konsteilla ens näyttelyyn, Alpo kun muuten on niin lupaava (ensimmäisestä pet-luokastaan syksyllä rapsahti 94pistettä ja oli loppuarvostelussa mukana, eli viittä vaille sijoittui!).

Karvanlähtö haittaa myös mun ja Alpon välistä suhdetta. Alpo vihaa mua nykyään (lue: hyökkii käden kimppuun kun annan ruokaa tai siivoan häkkiä ja saa mielettömiä hepuleita sylissä), koska joka kerta kun sylittelen sitä, en voi olla karstailematta/nyppimättä sitä, kun kani muistuttaa tällä hetkellä enemmän variksenpelätintä kuin kääpiöluppaa...

Ens Oulun näyttelyyn en taida päästä ulkomaanreissun takia (jolloin pupsit menevät Katalle & Karolle hoitoon), ellei kaverit jeesaa ja vie pupuja mun puolesta näytille. Mutta Nivalaan 29.5 näillä näkymin lähdetään samalla poppoolla Alpon kera, jos turkki antaa myöten! Sitä odotellessa.

P.S. Kanikuume vaivaa ja kovasti. Keltamustajapsi hollantilainen mulle kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti